Pålägg

Sardiner i tomatsås konserv.

Sardiner är konserverade livsmedel som är lättillgängliga och bra för hälsan. De är ett utmärkt käll för viktiga näringsämnen som protein, omega-3-fettsyror, järn och vitaminer. Konservsardiner i tomatsås är ett smakrikt och nyttigt alternativ som ger goda möjligheter att tillreda olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)217Energi
Energi (kj)906
Protein (g)20.5Makronutrienter
Fett totalt (g)14.8
Kolhydrater, tillg. (g)0.6
Kalcium (mg)174Mineraler
Järn (mg)3.6
Fosfor (mg)250
Selen (µg)35
Zink (mg)2.1
Magnesium (mg)37
Folat (µg)16
Jod (µg)22.3
Kalium (mg)375
Natrium (mg)460
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)236.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.16
Vitamin B12 (µg)7.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)12
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)146
Betakaroten/β-Karoten (µg)1090
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.33
Niacin (mg)5.9
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.66
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.7
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)2.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)2.3
Summa fleromättade fettsyror (g)5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)1.2
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)1.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)70
Vatten (g)62
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen