Pålägg

Tångkaviar röd

Röd tångkaviar är en typ av kaviar som tillverkas av röd tång. Det är ett välsmakande och näringsrikt pålägg som är en populär ingrediens i svensk matkultur. Tångkaviaren är rik på vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror som är viktiga för kroppens funktioner.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)10Energi
Energi (kj)41
Protein (g)0.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.15
Kolhydrater, tillg. (g)0.4
Kalcium (mg)495Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)2
Selen (µg)0
Zink (mg)0
Magnesium (mg)0
Folat (µg)0
Jod (µg)14
Kalium (mg)38
Natrium (mg)1360
Salt, NaCl (g)3.4
Vitamin A (RE/µg)135Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)1580
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.1
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)90.9
Alkohol (g)0
Aska (g)5.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen