Pasta. ris. gryn

Bulgur kokt m. salt

Bulgur är ett gryn som är vanligt förekommande i Mellanöstern. Det är ett mjölprodukt som tillverkas av durumvete som är grovt malet. När bulgur kokas m. salt får det en hård och kornig konsistens, och är därmed ett utmärkt alternativ till ris och pasta. Genom att laga bulgur kan man få i sig ett stort antal näringsämnen, och det är således en nyttig och hälsosam ingrediens att ha som en del av sin kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)128Energi
Energi (kj)536
Protein (g)4.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.48
Kolhydrater, tillg. (g)24.7
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)109
Selen (µg)0.8
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)60
Folat (µg)5.9
Jod (µg)41.7
Kalium (mg)97
Natrium (mg)320
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)1.85
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.6
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)66.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen