Pasta. ris. gryn
Bulgur kokt m. salt
Bulgur är ett gryn som är vanligt förekommande i Mellanöstern. Det är ett mjölprodukt som tillverkas av durumvete som är grovt malet. När bulgur kokas m. salt får det en hård och kornig konsistens, och är därmed ett utmärkt alternativ till ris och pasta. Genom att laga bulgur kan man få i sig ett stort antal näringsämnen, och det är således en nyttig och hälsosam ingrediens att ha som en del av sin kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 128 | Energi |
Energi (kj) | 536 | |
Protein (g) | 4.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.48 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 24.7 | |
Kalcium (mg) | 14 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 109 | |
Selen (µg) | 0.8 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 60 | |
Folat (µg) | 5.9 | |
Jod (µg) | 41.7 | |
Kalium (mg) | 97 | |
Natrium (mg) | 320 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.85 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 66.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket