Pasta. ris. gryn

Bulgur kokt u. salt fullkorn

Bulgur är en fullkornsprodukt som oftast framställs av durumvete. Det är ett mångsidigt livsmedel som är lätt att använda och som är rikt på näringsämnen som kolhydrater, proteiner, fibrer, vitaminer och mineraler. När bulgur kokas tillsammans med salt ger det en smakrik och näringsrik rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)113Energi
Energi (kj)474
Protein (g)4.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)20.7
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)107
Selen (µg)0
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)36
Folat (µg)11.2
Jod (µg)1.8
Kalium (mg)127
Natrium (mg)9
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)2
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.7
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)33Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)70.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen