Pasta. ris. gryn

Bulgur kokt

Bulgur är ett gryn som vanligen kokas och är ett populärt ingrediens i Mellanöstern- och Turkiska köket. Det är gjort av durumvete som har behandlats genom att ha blötlagts, torkats och grovt krossats. Bulgur är känt för att ha högt näringsvärde och är en utmärkt källa till protein, kolhydrater, vitaminer, mineraler och fibrer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)129Energi
Energi (kj)541
Protein (g)4.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.17
Kolhydrater, tillg. (g)23.1
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)72
Selen (µg)2
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)25
Folat (µg)11.7
Jod (µg)16
Kalium (mg)120
Natrium (mg)110
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)1.73
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.4
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)66.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen