Pasta. ris. gryn

Bulgur

Bulgur är ett livsmedel som ofta används i Mellanöstern. Det är ett skörde som består av grovt krossad durumvete som kokats, torkats och sedan krossats. Bulgur innehåller hög halt av kostfiber och är en bra källa till proteiner och mineraler. Det är ett nyttigt livsmedel som används i många olika kök.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)353Energi
Energi (kj)1479
Protein (g)12.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.33
Kolhydrater, tillg. (g)68.2
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)2.5
Fosfor (mg)300
Selen (µg)2.3
Zink (mg)1.9
Magnesium (mg)164
Folat (µg)27
Jod (µg)5.6
Kalium (mg)410
Natrium (mg)17
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.34
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.23
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)5.11
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.16
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen