Pasta. ris. gryn

Couscous tillagad

Couscous är en typ av mjöl som är tillverkad av durumvete och har tillagats. Det är en vanlig ingrediens i matlagningen i norra Afrika, särskilt Marocko, Algeriet och Tunisien. Efter tillagning är couscous smidig, lätt att koka och har en hel del näringsämnen. Det är en god och smakrik ingrediens som passar bra till många rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)108Energi
Energi (kj)452
Protein (g)3.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.16
Kolhydrater, tillg. (g)21.8
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)22
Selen (µg)0.5
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)8
Folat (µg)15
Jod (µg)1.8
Kalium (mg)58
Natrium (mg)5
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0.1
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.98
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.61
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)72.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen