Pasta. ris. gryn
Couscous tillagad
Couscous är en typ av mjöl som är tillverkad av durumvete och har tillagats. Det är en vanlig ingrediens i matlagningen i norra Afrika, särskilt Marocko, Algeriet och Tunisien. Efter tillagning är couscous smidig, lätt att koka och har en hel del näringsämnen. Det är en god och smakrik ingrediens som passar bra till många rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 108 | Energi |
Energi (kj) | 452 | |
Protein (g) | 3.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.16 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 21.8 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 22 | |
Selen (µg) | 0.5 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 15 | |
Jod (µg) | 1.8 | |
Kalium (mg) | 58 | |
Natrium (mg) | 5 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0.1 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.98 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.61 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 72.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket