Pasta. ris. gryn
Dinkelmjöl fullkorn
Fullkornsmjöl från dinkel är ett näringsrikt mjöl som är mycket populärt. Det är gjort av hela kärnor, som inkluderar kärnskalet, som inte har tagits bort, vilket ger mjölet ett högre näringsinnehåll. Dinkelmjöl är en god källa till kolhydrater, protein och fibrer, och det har även en högre halt av mineraler som järn, zink, magnesium och mangan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 353 | Energi |
Energi (kj) | 1478 | |
Protein (g) | 11.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.33 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 63.5 | |
Kalcium (mg) | 24 | Mineraler |
Järn (mg) | 3.7 | |
Fosfor (mg) | 360 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 3 | |
Magnesium (mg) | 110 | |
Folat (µg) | 34 | |
Jod (µg) | 2.5 | |
Kalium (mg) | 410 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.26 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.8 | |
Vitamin K (µg) | 5 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 3 | |
Tiamin (mg) | 0.36 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 5.68 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 100 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 10.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket