Pasta. ris. gryn

Durra el. andra sorghumarter mjöl

Sorghum är en växt som härstammar från Afrika och som främst odlas för sina stora härdade korn. Sorghumkorn mals ner till mjöl som är ett populärt näringsämne som finns i många livsmedel. Mjölet är rikt på proteiner, mineraler, vitaminer och fibrer, och är ett gott tillskott till många maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)353Energi
Energi (kj)1478
Protein (g)9.5Makronutrienter
Fett totalt (g)2.6
Kolhydrater, tillg. (g)69.7
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)2.4
Fosfor (mg)290
Selen (µg)5
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)110
Folat (µg)29
Jod (µg)0
Kalium (mg)410
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)3
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.6
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)1.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)12.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen