Pasta. ris. gryn
Hirs kokt m. salt fullkorn
Hirs är ett fullkorn som är ett riktigt nyttigt och mättande alternativ till andra typer av spannmål. När hirs kokas med salt har det en mild, nötig smak och är ett utmärkt val för att lagom salta en måltid. Det är rikt på protein, kostfiber och vitaminer och ger dig ett smart och mättande alternativ till andra kolhydrater.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 77 | Energi |
Energi (kj) | 323 | |
Protein (g) | 2.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.64 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 15 | |
Kalcium (mg) | 3 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 53 | |
Selen (µg) | 0.4 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 22 | |
Folat (µg) | 3.5 | |
Jod (µg) | 24.5 | |
Kalium (mg) | 31 | |
Natrium (mg) | 191 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.1 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.89 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 22 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 80.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket