Pasta. ris. gryn

Hirs kokt m. salt fullkorn

Hirs är ett fullkorn som är ett riktigt nyttigt och mättande alternativ till andra typer av spannmål. När hirs kokas med salt har det en mild, nötig smak och är ett utmärkt val för att lagom salta en måltid. Det är rikt på protein, kostfiber och vitaminer och ger dig ett smart och mättande alternativ till andra kolhydrater.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)77Energi
Energi (kj)323
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.64
Kolhydrater, tillg. (g)15
Kalcium (mg)3Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)53
Selen (µg)0.4
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)22
Folat (µg)3.5
Jod (µg)24.5
Kalium (mg)31
Natrium (mg)191
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.89
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)22Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen