Pasta. ris. gryn

Korngryn ångprep. fullkorn

Korngryn är en populär ingrediens i många svenska livsmedel och är gjorda av hela korn. Fullkornsvarianten innefattar både kärnan och skalet, vilket ger produkten en högre näringshalt. Genom att ångpreparera kornen förhöjs näringsinnehållet ännu mer, samtidigt som smaken förbättras.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)351Energi
Energi (kj)1468
Protein (g)9.2Makronutrienter
Fett totalt (g)3.1
Kolhydrater, tillg. (g)65.4
Kalcium (mg)24Mineraler
Järn (mg)3.6
Fosfor (mg)285
Selen (µg)1
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)65
Folat (µg)20
Jod (µg)0.5
Kalium (mg)365
Natrium (mg)11
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.33
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.33
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)5.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.23
Sockerarter tot. (g)0.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)100Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)10.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen