Pasta. ris. gryn
Majsgryn polenta
Majsgryn är ett korn som kokas för att skapa en näringsrik och mättande mat. Polenta är en typ av majsgryn som är populär i Italien och andra delar av världen. Det kan serveras som en såsbas eller som en huvudrätt. Det finns en mängd olika sätt att laga polenta, inklusive stekning, gräddning och kokning.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 345 | Energi |
Energi (kj) | 1445 | |
Protein (g) | 8.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.14 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 68.3 | |
Kalcium (mg) | 2 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 161 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 59 | |
Folat (µg) | 19.9 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 189 | |
Natrium (mg) | 0 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 5.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.26 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 31 | |
Tiamin (mg) | 0.23 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 1.27 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.1 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 12.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket