Pasta. ris. gryn

Majsgryn polenta

Majsgryn är ett korn som kokas för att skapa en näringsrik och mättande mat. Polenta är en typ av majsgryn som är populär i Italien och andra delar av världen. Det kan serveras som en såsbas eller som en huvudrätt. Det finns en mängd olika sätt att laga polenta, inklusive stekning, gräddning och kokning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)345Energi
Energi (kj)1445
Protein (g)8.6Makronutrienter
Fett totalt (g)2.14
Kolhydrater, tillg. (g)68.3
Kalcium (mg)2Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)161
Selen (µg)0
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)59
Folat (µg)19.9
Jod (µg)0
Kalium (mg)189
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)5.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.26
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)31
Tiamin (mg)0.23
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)1.27
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.1
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)12.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen