Pasta. ris. gryn

Mannagryn

Mannagryn är ett sädesprodukt som är rikt på näringsämnen och finns i olika former. Det är ett komplett kolhydrat som innehåller en bra balans av kolhydrater, proteiner, fett, vitaminer och mineraler. Det är en bra källa till energirik näring och är lätt att tillaga i olika former. Det kan användas i matlagning, såsom i soppor, grytor och som bas till olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)351Energi
Energi (kj)1468
Protein (g)10.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.3
Kolhydrater, tillg. (g)72.1
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)90
Selen (µg)1
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)19
Folat (µg)21
Jod (µg)2
Kalium (mg)90
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.38
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)13.3
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen