Pasta. ris. gryn
Mannagryn
Mannagryn är ett sädesprodukt som är rikt på näringsämnen och finns i olika former. Det är ett komplett kolhydrat som innehåller en bra balans av kolhydrater, proteiner, fett, vitaminer och mineraler. Det är en bra källa till energirik näring och är lätt att tillaga i olika former. Det kan användas i matlagning, såsom i soppor, grytor och som bas till olika rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 351 | Energi |
Energi (kj) | 1468 | |
Protein (g) | 10.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 72.1 | |
Kalcium (mg) | 25 | Mineraler |
Järn (mg) | 2 | |
Fosfor (mg) | 90 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 19 | |
Folat (µg) | 21 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 90 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 0.7 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.38 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 13.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket