Pasta. ris. gryn

Nudlar äggnudlar kokta m. salt

Nudlar är ett livsmedel som görs genom att pressa vete, ris eller majsmjöl samt äggnudlar som består av ägg och mjöl. När äggnudlar kokas tillsammans med salt blir det en god och näringsrik rätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)130Energi
Energi (kj)542
Protein (g)4.8Makronutrienter
Fett totalt (g)1.45
Kolhydrater, tillg. (g)23.5
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)74
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)21
Folat (µg)6
Jod (µg)10.5
Kalium (mg)52
Natrium (mg)79
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)6.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0.12
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.72
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.52
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.6
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)32.7
Vatten (g)68.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen