Pasta. ris. gryn
Nudlar äggnudlar kokta m. salt
Nudlar är ett livsmedel som görs genom att pressa vete, ris eller majsmjöl samt äggnudlar som består av ägg och mjöl. När äggnudlar kokas tillsammans med salt blir det en god och näringsrik rätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 130 | Energi |
Energi (kj) | 542 | |
Protein (g) | 4.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.45 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 23.5 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.7 | |
Fosfor (mg) | 74 | |
Selen (µg) | 0.3 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 6 | |
Jod (µg) | 10.5 | |
Kalium (mg) | 52 | |
Natrium (mg) | 79 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 6.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.02 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.12 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 6.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0.72 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.52 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 32.7 | |
Vatten (g) | 68.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket