Pasta. ris. gryn

Nudlar äggnudlar kokta u. salt

Nudlar är ett typ av livsmedel som kan konsumeras kokta och saltade. De är ett populärt alternativ som ofta används i asiatiska maträtter. Äggnudlar är en specifik typ av nudlar som består av ägg och vete, och som tillagas genom att kokas upp med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)121Energi
Energi (kj)506
Protein (g)4.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.79
Kolhydrater, tillg. (g)22.8
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)70
Selen (µg)4
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)24
Folat (µg)6.1
Jod (µg)2
Kalium (mg)38
Natrium (mg)55
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.2
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)6.4
Vatten (g)69.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen