Pasta. ris. gryn

Nudlar glasnudlar kokta m. salt

Nudlar är en populär ingrediens i matlagning. Glasnudlar är en speciell typ av nudlar som har kokats med salt. De är gjorda av mungbönor som har malds till ett fint mjöl. Det är en mångsidig ingrediens som kan användas till många olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)134Energi
Energi (kj)563
Protein (g)0.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.02
Kolhydrater, tillg. (g)32.9
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)12
Selen (µg)3
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)1
Folat (µg)0.5
Jod (µg)11
Kalium (mg)3
Natrium (mg)84
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.08
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.09
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)66.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen