Pasta. ris. gryn

Nudlar glasnudlar okokta

Nudlar är en del av en stor grupp livsmedel som innehåller stärkelse. Glasnudlar som inte är kokta är populära inom asiatisk matlagning. De är gjorda av mungbönorstärkelse och tillverkas genom att små klumpar pressas genom en maskin, vilket ger dem en unik form och textur.
Glasnudlar är en typ av transparenta asiatiska nudlar gjorda av sädesslag som mestadels tapioka eller sädsträngar. De används ofta i asiatisk matlagning för att tillföra textur till sallader och soppor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)350Energi
Energi (kj)1464
Protein (g)0.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.06
Kolhydrater, tillg. (g)85.6
Kalcium (mg)25Mineraler
Järn (mg)2.2
Fosfor (mg)32
Selen (µg)7.9
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)3
Folat (µg)2
Jod (µg)2
Kalium (mg)10
Natrium (mg)10
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.23
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)13.4
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen