Pasta. ris. gryn
Nudlar glasnudlar okokta
Nudlar är en del av en stor grupp livsmedel som innehåller stärkelse. Glasnudlar som inte är kokta är populära inom asiatisk matlagning. De är gjorda av mungbönorstärkelse och tillverkas genom att små klumpar pressas genom en maskin, vilket ger dem en unik form och textur.
Glasnudlar är en typ av transparenta asiatiska nudlar gjorda av sädesslag som mestadels tapioka eller sädsträngar. De används ofta i asiatisk matlagning för att tillföra textur till sallader och soppor.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 350 | Energi |
Energi (kj) | 1464 | |
Protein (g) | 0.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.06 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 85.6 | |
Kalcium (mg) | 25 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.2 | |
Fosfor (mg) | 32 | |
Selen (µg) | 7.9 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 3 | |
Folat (µg) | 2 | |
Jod (µg) | 2 | |
Kalium (mg) | 10 | |
Natrium (mg) | 10 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.05 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.15 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.23 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 13.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket