Pasta. ris. gryn

Pasta färsk m. ägg

Pasta som är tillverkad av ägg är en populär ingrediens som används i mÃ¥nga olika maträtter. Den är enkel att tillaga och har en smak som kan anpassas till varje recept. Genom att läsa sidan ”Pasta, ris & gryn” pÃ¥ livsmedelsdata.se kan man fÃ¥ mer information om denna ingrediens och dess näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)132Energi
Energi (kj)552
Protein (g)5.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.62
Kolhydrater, tillg. (g)22.8
Kalcium (mg)110Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)68
Selen (µg)1
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)17
Folat (µg)13.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)35
Natrium (mg)309
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.69
Niacinekvivalenter (NE/mg)2
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)30.2
Vatten (g)67.7
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen