Pasta. ris. gryn

Pasta fullkorn okokt

Fullkornspasta är ett livsmedel som är gjort av olika sorter av hela korn som exempelvis havre och vete. Pastan är ej kokt och är rik på vitaminer, mineraler och fibrer, vilket gör den till ett bra val ur ett näringsperspektiv. Genom att äta fullkornspasta kan man öka intaget av nyttiga näringsämnen och få en hälsosammare kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)345Energi
Energi (kj)1445
Protein (g)11Makronutrienter
Fett totalt (g)1.5
Kolhydrater, tillg. (g)66.6
Kalcium (mg)30Mineraler
Järn (mg)6.5
Fosfor (mg)100
Selen (µg)1
Zink (mg)1
Magnesium (mg)30
Folat (µg)12
Jod (µg)0
Kalium (mg)180
Natrium (mg)2
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.39
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.5
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)4.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.33
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)55Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)11.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen