Pasta. ris. gryn
Pasta fullkorn okokt
Fullkornspasta är ett livsmedel som är gjort av olika sorter av hela korn som exempelvis havre och vete. Pastan är ej kokt och är rik på vitaminer, mineraler och fibrer, vilket gör den till ett bra val ur ett näringsperspektiv. Genom att äta fullkornspasta kan man öka intaget av nyttiga näringsämnen och få en hälsosammare kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 345 | Energi |
Energi (kj) | 1445 | |
Protein (g) | 11 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 66.6 | |
Kalcium (mg) | 30 | Mineraler |
Järn (mg) | 6.5 | |
Fosfor (mg) | 100 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 1 | |
Magnesium (mg) | 30 | |
Folat (µg) | 12 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 180 | |
Natrium (mg) | 2 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.39 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.5 | |
Riboflavin (mg) | 0.25 | |
Niacin (mg) | 4.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 6.33 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 55 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 11.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket