Pasta. ris. gryn
Pasta kokt m. salt fullkorn>50%
Pasta är ett klassiskt livsmedel som har många fördelar. Det är gjort av fullkorn som är näringsrikt och som ger ett högt fiberinnehåll. När den är kokt med salt har den en näringsprofil som är storleksordningen 50%. Här får du information om näringsämnena i den kokta pastan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 161 | Energi |
Energi (kj) | 672 | |
Protein (g) | 5.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.95 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 29.9 | |
Kalcium (mg) | 17 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.5 | |
Fosfor (mg) | 113 | |
Selen (µg) | 2.8 | |
Zink (mg) | 0.9 | |
Magnesium (mg) | 41 | |
Folat (µg) | 8.4 | |
Jod (µg) | 23.5 | |
Kalium (mg) | 62 | |
Natrium (mg) | 153 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0.3 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.08 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 1.58 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.7 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.7 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 35 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 59 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket