Pasta. ris. gryn

Pasta kokt m. salt fullkorn>50%

Pasta är ett klassiskt livsmedel som har många fördelar. Det är gjort av fullkorn som är näringsrikt och som ger ett högt fiberinnehåll. När den är kokt med salt har den en näringsprofil som är storleksordningen 50%. Här får du information om näringsämnena i den kokta pastan.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)161Energi
Energi (kj)672
Protein (g)5.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.95
Kolhydrater, tillg. (g)29.9
Kalcium (mg)17Mineraler
Järn (mg)1.5
Fosfor (mg)113
Selen (µg)2.8
Zink (mg)0.9
Magnesium (mg)41
Folat (µg)8.4
Jod (µg)23.5
Kalium (mg)62
Natrium (mg)153
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0.3
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)1.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.6
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)35Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)59
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen