Pasta. ris. gryn

Pasta kokt u. salt

Pasta är ett vanligt livsmedel som äts både som varmrätt och som ingrediens i olika rätter. Pasta är en näringsrik mat som innehåller kolhydrater, nyttiga fetter, protein, vitaminer och mineraler. När man tillagar pasta kokt u. salt får man en enkel och nyttig måltid som är rik på näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)128Energi
Energi (kj)534
Protein (g)4.2Makronutrienter
Fett totalt (g)0.5
Kolhydrater, tillg. (g)25.8
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)58
Selen (µg)0.2
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)13
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)70
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.02
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0.4
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)68.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen