Pasta. ris. gryn

Pasta makaroner spagetti kokt m. salt glutenfri

Pasta, makaroner och spagetti är tre vanliga livsmedel som många gillar. För personer som inte tål gluten finns de även som glutenfria alternativ som är kokta med salt. På livsmedelsdata.se har du möjlighet att ta reda på mer detaljerad information om näringsämnen i dessa produkter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)153Energi
Energi (kj)640
Protein (g)3.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.55
Kolhydrater, tillg. (g)32.8
Kalcium (mg)20Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)43
Selen (µg)0
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)20
Folat (µg)10.2
Jod (µg)11.6
Kalium (mg)83
Natrium (mg)92
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.46
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)61.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen