Pasta. ris. gryn

Pasta makaroner spagetti okokt glutenfri

Pasta, makaroner och spagetti är populära livsmedel som ofta används som bas i många maträtter. För personer som är glutenintoleranta finns det nu möjlighet att njuta av detta näringsrika livsmedel, då det numera finns glutenfria varianter. På livsmedelsdata.se kan du ta del av näringsvärden för den okokta glutenfria pastan, makaronerna och spagettin.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)362Energi
Energi (kj)1514
Protein (g)7.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.29
Kolhydrater, tillg. (g)77.6
Kalcium (mg)47Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)101
Selen (µg)0
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)47
Folat (µg)40.4
Jod (µg)1
Kalium (mg)304
Natrium (mg)7
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0.9
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0.34
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)10.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen