Pasta. ris. gryn
Pasta tagliatelle m. ägg kokt m. salt glutenfri
Tagliatellepasta är en pastasort som tillverkas av ägg och majsmjöl, och är helt fri från gluten. Den är god, näringsrik och lätt att laga mat med. När den tillagas med salt får den en fräsch smak och fin struktur, och passar utmärkt till många olika rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 159 | Energi |
Energi (kj) | 665 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.87 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 34 | |
Kalcium (mg) | 13 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 23 | |
Selen (µg) | 1.5 | |
Zink (mg) | 0.1 | |
Magnesium (mg) | 3 | |
Folat (µg) | 2.6 | |
Jod (µg) | 13 | |
Kalium (mg) | 8 | |
Natrium (mg) | 101 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 13.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.01 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.12 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 12.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 7 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.12 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 11.2 | |
Vatten (g) | 62.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket