Pasta. ris. gryn

Pasta tagliatelle m. ägg kokt m. salt glutenfri

Tagliatellepasta är en pastasort som tillverkas av ägg och majsmjöl, och är helt fri från gluten. Den är god, näringsrik och lätt att laga mat med. När den tillagas med salt får den en fräsch smak och fin struktur, och passar utmärkt till många olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)159Energi
Energi (kj)665
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)1.87
Kolhydrater, tillg. (g)34
Kalcium (mg)13Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)23
Selen (µg)1.5
Zink (mg)0.1
Magnesium (mg)3
Folat (µg)2.6
Jod (µg)13
Kalium (mg)8
Natrium (mg)101
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)13.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.01
Vitamin B12 (µg)0.12
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)7
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.12
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)11.2
Vatten (g)62.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen