Pasta. ris. gryn

Quinoa röd kokt m. salt

Rödkokt quinoa är ett gryn som är rikt på näringsämnen och lämplig för många kostregimer. Det är glutenfritt och innehåller höga halter av protein, järn, magnesium och fosfor. Det kokas vanligtvis med salt för att ge extra smak. Quinoa är ett flexibelt ingrediens som kan användas i en mängd olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)140Energi
Energi (kj)586
Protein (g)4.4Makronutrienter
Fett totalt (g)2.4
Kolhydrater, tillg. (g)21.7
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)1.6
Fosfor (mg)172
Selen (µg)2.7
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)83
Folat (µg)86.5
Jod (µg)39
Kalium (mg)209
Natrium (mg)277
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)0.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)3
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)0.36
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.1
Sockerarter tot. (g)0.8Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.7
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)63.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen