Pasta. ris. gryn
RÃ¥ris kokt m. salt
Råris är ett livsmedel som består av fullkorn och är kokt med salt. Det här livsmedlet är rikt på kolhydrater och vitaminer och ger en mängd näringsämnen som kroppen behöver. Råris är också ett lågkalori- och fettinnehåll, vilket gör det till ett utmärkt val för en hälsosam kost.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 107 | Energi |
Energi (kj) | 448 | |
Protein (g) | 2.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.9 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 21.3 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 87 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 43 | |
Folat (µg) | 4 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 74 | |
Natrium (mg) | 280 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.2 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.02 | |
Niacin (mg) | 1.4 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.82 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.3 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 72.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket