Pasta. ris. gryn
Ris avorio okokt
Ris är en populär maträtt som kan förbättras med olika smaker och ingredienser. Avorio okokt ris är ett ekologiskt alternativ till vanligt ris som är gjort av hela spannmålskorn, vilket ger en hållbar och hälsosam produkt. På Livsmedelsdata.se kan du hitta information om de näringsämnen som innehåller Avorio okokt ris, så att du kan få en bättre uppfattning om dess hälsofördelar.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 358 | Energi |
Energi (kj) | 1499 | |
Protein (g) | 6.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.28 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 78.1 | |
Kalcium (mg) | 5 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 188 | |
Selen (µg) | 2.7 | |
Zink (mg) | 1.1 | |
Magnesium (mg) | 50 | |
Folat (µg) | 24.7 | |
Jod (µg) | 1 | |
Kalium (mg) | 192 | |
Natrium (mg) | 1 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.63 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0.3 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.21 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 7.39 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.5 | |
Sockerarter tot. (g) | 1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.6 | |
Disackarider (g) | 0.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 11.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket