Pasta. ris. gryn
Ris basmati kokt m. salt
Ris basmati är en slags ris som är populär som tillbehör till maträtter. När det är kokt med salt är det en källa till energi, kolhydrater, protein, fett, fibrer, näringsämnen och mineraler. Det är en hälsosam ingrediens som rekommenderas för att få den näringsbalans som kroppen behöver.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 121 | Energi |
Energi (kj) | 507 | |
Protein (g) | 3.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.34 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 25.9 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 35 | |
Selen (µg) | 4.7 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 9 | |
Folat (µg) | 1.8 | |
Jod (µg) | 28.7 | |
Kalium (mg) | 17 | |
Natrium (mg) | 220 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.09 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 0.44 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.95 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 69.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket