Pasta. ris. gryn

Ris basmati okokt

Ris är ett populärt livsmedel som används inom många kulturer och är ett viktigt näringsämne. Basmatiris är en speciell sort som är lättkokt och har långa korn. Det ger en delikat smak och är perfekt att använda som bas till maträtter. Näringsämnen i basmatiris som inte har kokats är bland annat kalcium, järn, fosfor och kolhydrater.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)359Energi
Energi (kj)1501
Protein (g)9.2Makronutrienter
Fett totalt (g)1
Kolhydrater, tillg. (g)76.7
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)101
Selen (µg)14
Zink (mg)1.5
Magnesium (mg)26
Folat (µg)9
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)76
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.42
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)1.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.8
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)12
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen