Pasta. ris. gryn
Ris jasmin kokt m. salt
Ris jasmin är en slags ris som är vanlig i Asien. Den har en söt, nötaktig och delikat smak och en lång, krökt kornstruktur. När den är kokt med salt, får den en extra smak och hållbarhet. Den är en delikat ingrediens som utgör en huvudingrediens i många asiatiska rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 113 | Energi |
Energi (kj) | 475 | |
Protein (g) | 2.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.22 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 25 | |
Kalcium (mg) | 1 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 22 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 3 | |
Folat (µg) | 2.1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 12 | |
Natrium (mg) | 209 | |
Salt, NaCl (g) | 0.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 0.22 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.64 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 71.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket