Pasta. ris. gryn

Ris jasmin kokt m. salt

Ris jasmin är en slags ris som är vanlig i Asien. Den har en söt, nötaktig och delikat smak och en lång, krökt kornstruktur. När den är kokt med salt, får den en extra smak och hållbarhet. Den är en delikat ingrediens som utgör en huvudingrediens i många asiatiska rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)113Energi
Energi (kj)475
Protein (g)2.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.22
Kolhydrater, tillg. (g)25
Kalcium (mg)1Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)22
Selen (µg)0
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)3
Folat (µg)2.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)12
Natrium (mg)209
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.22
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.64
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)71.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen