Pasta. ris. gryn
Ris jasmin okokt
Ris jasmin är ett klassiskt livsmedel som är populärt bland matlagningsentusiaster. Det är en typ av långkornigt ris som är extra lättkokt och som har en mild och nötig smak. Ris jasmin är fullt av näringsämnen som kolhydrater, protein och fibrer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 354 | Energi |
Energi (kj) | 1483 | |
Protein (g) | 7.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.7 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 78.2 | |
Kalcium (mg) | 0 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 68 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 1.6 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 11 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 56 | |
Natrium (mg) | 0 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.75 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 0.7 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 13 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket