Pasta. ris. gryn

Ris långkornigt kokt m. salt

Ris är en vanlig ingrediens som används i många olika rätter. Det finns olika typer av ris som är kokta på olika sätt, med olika tillbehör. En av dem är långkornigt kokt ris som smaksatts med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)113Energi
Energi (kj)472
Protein (g)2.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.22
Kolhydrater, tillg. (g)24.6
Kalcium (mg)1Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)43
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)3
Folat (µg)1.7
Jod (µg)27.2
Kalium (mg)11
Natrium (mg)209
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.16
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.58
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)71.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen