Pasta. ris. gryn

Ris långkornigt okokt

Ris är en av de vanligaste ingredienserna inom matlagning runt om i världen. Risen finns i flera olika typer, varav långkornigt okokt är en av dem. Att äta långkornigt okokt ris ger ett stort näringsinnehåll såsom kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)352Energi
Energi (kj)1474
Protein (g)7.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.7
Kolhydrater, tillg. (g)76.9
Kalcium (mg)0Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)132
Selen (µg)0
Zink (mg)1.3
Magnesium (mg)9
Folat (µg)9
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)52
Natrium (mg)0
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.56
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)0.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.8
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)13
Alkohol (g)0
Aska (g)0.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen