Pasta. ris. gryn
Ris långkornigt parboiled kokt
Ris är en källa till kolhydrater som kan förbättra måltider med smak och näring. Det är en viktig ingrediens i många olika kök och kulturer. Parboiled-ris är en typ av kokt ris som har bearbetats för att göra det lättare att konsumera och är långkornigt. Det är näringsrikt och innehåller fördelaktiga näringsämnen som kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 129 | Energi |
Energi (kj) | 540 | |
Protein (g) | 2.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.43 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 27.9 | |
Kalcium (mg) | 64 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 65 | |
Selen (µg) | 2.5 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 14 | |
Folat (µg) | 1.7 | |
Jod (µg) | 30.4 | |
Kalium (mg) | 39 | |
Natrium (mg) | 233 | |
Salt, NaCl (g) | 0.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 1.68 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.14 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 67.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket