Pasta. ris. gryn

Ris långkornigt parboiled kokt

Ris är en källa till kolhydrater som kan förbättra måltider med smak och näring. Det är en viktig ingrediens i många olika kök och kulturer. Parboiled-ris är en typ av kokt ris som har bearbetats för att göra det lättare att konsumera och är långkornigt. Det är näringsrikt och innehåller fördelaktiga näringsämnen som kolhydrater, protein, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)129Energi
Energi (kj)540
Protein (g)2.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.43
Kolhydrater, tillg. (g)27.9
Kalcium (mg)64Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)65
Selen (µg)2.5
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)14
Folat (µg)1.7
Jod (µg)30.4
Kalium (mg)39
Natrium (mg)233
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.11
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)1.68
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.14
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)67.6
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen