Pasta. ris. gryn

Ris långkornigt parboiled okokt

Ris är en populär ingrediens i matlagning som kan vara ett nyttigt och hälsosamt alternativ. Det finns olika typer av ris som har olika egenskaper och fördelar, som långkornigt parboiled okokt ris. Denna typ av ris är gjort av parboiled ris som är okokt och har långa korn. Det är ett nyttigt alternativ som är rikt på näringsämnen som vitaminer, mineraler, kolhydrater och fibrer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)362Energi
Energi (kj)1512
Protein (g)7.7Makronutrienter
Fett totalt (g)1.2
Kolhydrater, tillg. (g)78
Kalcium (mg)178Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)182
Selen (µg)7
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)38
Folat (µg)8
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)166
Natrium (mg)1
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.51
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)4.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)6
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)11
Alkohol (g)0
Aska (g)0.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen