Pasta. ris. gryn

Ris rundkornigt kokt m. salt

Ris är ett livsmedel som har växt fram genom historien och som är vanligt förekommande i många kulturer. Det har länge ansetts vara ett näringsrikt och hälsosamt alternativ och kan kokas med salt för att ge extra smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)129Energi
Energi (kj)539
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.29
Kolhydrater, tillg. (g)28.6
Kalcium (mg)1Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)35
Selen (µg)0
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)10
Folat (µg)1.9
Jod (µg)37.7
Kalium (mg)22
Natrium (mg)291
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.86
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)67.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen