Pasta. ris. gryn

Ris sushiris kokt

Ris sushiris är en koksorter som används till många olika asiatiska maträtter. Den är en lättkokt, kortkornig ris som är känd för att hålla sig separerad och inte klumpa ihop sig. Den har högt näringsvärde och är rik på kolhydrater med lågt fettinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)173Energi
Energi (kj)723
Protein (g)2.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.4
Kolhydrater, tillg. (g)38.3
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)0
Fosfor (mg)30
Selen (µg)1
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)6
Folat (µg)1.7
Jod (µg)22
Kalium (mg)23
Natrium (mg)280
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0
Niacin (mg)0.12
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.6
Sockerarter tot. (g)5.8Sockerarter
Monosackarider (g)2.3
Disackarider (g)3.5
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)56.5
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)6
Fritt socker (g)6

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen