Pasta. ris. gryn
Ris sushiris kokt
Ris sushiris är en koksorter som används till många olika asiatiska maträtter. Den är en lättkokt, kortkornig ris som är känd för att hålla sig separerad och inte klumpa ihop sig. Den har högt näringsvärde och är rik på kolhydrater med lågt fettinnehåll.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 173 | Energi |
Energi (kj) | 723 | |
Protein (g) | 2.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 38.3 | |
Kalcium (mg) | 6 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 30 | |
Selen (µg) | 1 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 6 | |
Folat (µg) | 1.7 | |
Jod (µg) | 22 | |
Kalium (mg) | 23 | |
Natrium (mg) | 280 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.12 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 5.8 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 2.3 | |
Disackarider (g) | 3.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 56.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 6 | |
Fritt socker (g) | 6 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket