Pasta. ris. gryn
Tortellini m. kött
Tortellini är en delikat pastarätt med fyllning av kött. Fyllningen består av bland annat nötkött, griskött och fläsk, och det är ofta en kombination av dessa tre köttsorter som används. Pastan är ofta fylld med en färdigförpackad fyllning som finns att köpa på butikerna. Tortellini är en populär delikatess som serveras som en del av en måltid eller som ett särskilt tillbehör.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 157 | Energi |
Energi (kj) | 658 | |
Protein (g) | 5.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.34 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 22.2 | |
Kalcium (mg) | 172 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 86 | |
Selen (µg) | 1.1 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 18 | |
Folat (µg) | 15.9 | |
Jod (µg) | 8.2 | |
Kalium (mg) | 54 | |
Natrium (mg) | 327 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.2 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 1.19 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.2 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 1.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 46.3 | |
Vatten (g) | 63.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket