Potatis

Potatis King Edward rå

King Edward är en sorter av potatis som är vanligt förekommande i våra livsmedel. Den har en gyllene, ljus färg och har en hård konsistens som gör den lämplig att använda i stekning och fritering. Den är även rik på energi och näringsämnen, som kolhydrater, proteiner, fibrer, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)83Energi
Energi (kj)348
Protein (g)1.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)17.7
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)45
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)20
Folat (µg)13.9
Jod (µg)0.1
Kalium (mg)383
Natrium (mg)3
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)26.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)1.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)6
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)2.29
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.6
Sockerarter tot. (g)0.6Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.3
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)77.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)20
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen