Potatis

Potatis m. skal bakad u. salt i aluminiumfolie

Potatis är ett populärt livsmedel som man kan äta på många olika sätt. Ett vanligt sätt att tillaga potatis är att baka den med skalet kvar och salta den innan den förpackas i aluminiumfolie. På den här sidan kan du läsa mer om näringsinnehållet i potatis bakad med skal, salt och aluminiumfolie.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)89Energi
Energi (kj)371
Protein (g)1.5Makronutrienter
Fett totalt (g)0.6
Kolhydrater, tillg. (g)18.1
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)36
Selen (µg)0.1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)29
Folat (µg)9
Jod (µg)0
Kalium (mg)503
Natrium (mg)4
Salt, NaCl (g)0
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)10.5
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)2
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.25
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)76.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)20
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen