Potatis
Potatis m. skal bakad u. salt i aluminiumfolie
Potatis är ett populärt livsmedel som man kan äta på många olika sätt. Ett vanligt sätt att tillaga potatis är att baka den med skalet kvar och salta den innan den förpackas i aluminiumfolie. På den här sidan kan du läsa mer om näringsinnehållet i potatis bakad med skal, salt och aluminiumfolie.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 89 | Energi |
Energi (kj) | 371 | |
Protein (g) | 1.5 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 18.1 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 36 | |
Selen (µg) | 0.1 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 29 | |
Folat (µg) | 9 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 503 | |
Natrium (mg) | 4 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 10.5 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.25 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.3 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 76.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 20 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket