Potatis
Potatis m. skal bakad u. salt
En av de mest populära livsmedel som ofta äter är potatis. Potatis kan antingen ätas ugnsbakad med skal och salt för en extra smak. Denna typ av potatis innehåller olika näringsämnen som är viktiga för kroppens funktioner. På den här sidan kan du läsa mer om de näringsämnen som finns i potatis som är ugnsbakad med skal och salt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 91 | Energi |
Energi (kj) | 382 | |
Protein (g) | 1.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.1 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 19.4 | |
Kalcium (mg) | 7 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 46 | |
Selen (µg) | 0.1 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 9 | |
Jod (µg) | 0.1 | |
Kalium (mg) | 500 | |
Natrium (mg) | 4 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.3 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 9 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 1.8 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.08 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.5 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 75.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 20 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket