Potatis

Potatis råstekt

Råstekt potatis är ett populärt livsmedel som är gott att äta som tillbehör eller som en enkel maträtt. Den är lätt att tillaga och innehåller ett antal näringsämnen som är viktiga för hälsan. På livsmedelsdata.se finns information om detta livsmedel, som bland annat innehåll av energi, protein och vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)139Energi
Energi (kj)582
Protein (g)2.2Makronutrienter
Fett totalt (g)4.6
Kolhydrater, tillg. (g)20.7
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)55
Selen (µg)0.1
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)27
Folat (µg)15.3
Jod (µg)43.2
Kalium (mg)473
Natrium (mg)357
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)14.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.24
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)17.6
Vitamin D (µg)0.25
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)12.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)15
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.02
Niacin (mg)2.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.95
Sockerarter tot. (g)0.7Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0.4
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)67.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)24.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen