Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter
Ärtprotein färs stekt
Vegetariska livsmedel kan innehålla växtbaserade proteiner som är ett utmärkt alternativ till animaliska proteiner. Ett exempel är den stekta färsen som görs av ärtprotein. Den är näringsrik, lätt att laga och passar bra som ingrediens i flera olika rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 272 | Energi |
Energi (kj) | 1141 | |
Protein (g) | 38 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.88 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 8.1 | |
Kalcium (mg) | 240 | Mineraler |
Järn (mg) | 9.6 | |
Fosfor (mg) | 437 | |
Selen (µg) | 12.2 | |
Zink (mg) | 4 | |
Magnesium (mg) | 44 | |
Folat (µg) | 33.5 | |
Jod (µg) | 1.6 | |
Kalium (mg) | 304 | |
Natrium (mg) | 673 | |
Salt, NaCl (g) | 1.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 28.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.06 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.23 | |
Vitamin C (mg) | 0.3 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 13.7 | |
Retinol (µg) | 26.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 29 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 1.35 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 7.74 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.6 | |
Disackarider (g) | 1.4 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.8 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 2.6 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.9 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 9 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 38.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 3.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket