Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter

Ärtprotein färs stekt

Vegetariska livsmedel kan innehålla växtbaserade proteiner som är ett utmärkt alternativ till animaliska proteiner. Ett exempel är den stekta färsen som görs av ärtprotein. Den är näringsrik, lätt att laga och passar bra som ingrediens i flera olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)272Energi
Energi (kj)1141
Protein (g)38Makronutrienter
Fett totalt (g)8.88
Kolhydrater, tillg. (g)8.1
Kalcium (mg)240Mineraler
Järn (mg)9.6
Fosfor (mg)437
Selen (µg)12.2
Zink (mg)4
Magnesium (mg)44
Folat (µg)33.5
Jod (µg)1.6
Kalium (mg)304
Natrium (mg)673
Salt, NaCl (g)1.7
Vitamin A (RE/µg)28.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.23
Vitamin C (mg)0.3
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)13.7
Retinol (µg)26.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)29
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)1.35
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.74
Sockerarter tot. (g)1.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.6
Disackarider (g)1.4
Summa mättade fettsyror (g)5.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.8
Laurinsyra C12:0 (g)2.6
Myristinsyra C14:0 (g)1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)9Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)38.4
Alkohol (g)0
Aska (g)3.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)1

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen