Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter
Soja- och veteprotein färs frysvara
Vegetariska produkter som är frysvara kan vara en bra källa till näringsämnen. Soja- och veteprotein färs är en populär produkt och är en god vegetabilisk proteinkälla som ger ett mättande intag av näringsämnen. Dessutom är den lätt att lagra, eftersom den är frysvara.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 162 | Energi |
Energi (kj) | 677 | |
Protein (g) | 18.6 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.9 | |
Kalcium (mg) | 110 | Mineraler |
Järn (mg) | 4.2 | |
Fosfor (mg) | 280 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 2.1 | |
Magnesium (mg) | 130 | |
Folat (µg) | 141 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 910 | |
Natrium (mg) | 160 | |
Salt, NaCl (g) | 0.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.25 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.2 | |
Vitamin K (µg) | 5.1 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.34 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 2.32 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 2.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.4 | |
Disackarider (g) | 2.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.7 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 57.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket