Quorn. sojaprotein. vegetariska produkter
Svampprotein bullar frysvara
Svampprotein är ett livsmedel som är ett bra alternativ för dem som är vegetarianer eller veganer. Det finns som frysvara, vilket innebär att det är enkelt att förbereda och laga. Det är ett nyttigt komplement till en mångsidig kost och har näringsämnen som är nödvändiga för att upprätthålla hälsan.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 123 | Energi |
Energi (kj) | 516 | |
Protein (g) | 13.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 8.3 | |
Kalcium (mg) | 100 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 190 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 3.8 | |
Magnesium (mg) | 30 | |
Folat (µg) | 122 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 230 | |
Natrium (mg) | 540 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.15 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0.2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 8.38 | |
Riboflavin (mg) | 0.37 | |
Niacin (mg) | 1.44 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 3.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.4 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0.9 | |
Vatten (g) | 69.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket