Rätter

Äggstanning

Ägg är ett livsmedel som innehåller en stor mängd näringsämnen som är viktiga för att hålla oss friska och mätta. Genom att stanna ägget kan vi ta tillvara på dessa näringsämnen och ta del av en smakrik och näringsrik måltid. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/ kan du läsa mer om hur man stannar ägg och vilka näringsämnen som finns i äggstanning.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)88Energi
Energi (kj)370
Protein (g)7.3Makronutrienter
Fett totalt (g)5.08
Kolhydrater, tillg. (g)3.4
Kalcium (mg)104Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)144
Selen (µg)10.2
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)12
Folat (µg)29.1
Jod (µg)60.3
Kalium (mg)163
Natrium (mg)363
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)104.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.06
Vitamin B12 (µg)0.92
Vitamin C (mg)0.4
Vitamin D (µg)1.27
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)104
Betakaroten/β-Karoten (µg)9
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)0.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.85
Sockerarter tot. (g)3.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)3.3
Summa mättade fettsyror (g)1.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)141.6
Vatten (g)82.5
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)4.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen