Rätter
Äppelpaj m. lock
Äppelpaj är en klassisk bakverk som är både god och enkel att tillreda. Denna äppelpaj serveras med ett lock som gör att den håller sig saftig och smakrik. Genom att studera näringsämnen i äppelpajen kan du få en bättre förståelse för hur den påverkar din hälsa.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 287 | Energi |
Energi (kj) | 1199 | |
Protein (g) | 2.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.72 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 32.3 | |
Kalcium (mg) | 11 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 42 | |
Selen (µg) | 3.8 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 8 | |
Folat (µg) | 8 | |
Jod (µg) | 2.9 | |
Kalium (mg) | 84 | |
Natrium (mg) | 105 | |
Salt, NaCl (g) | 0.3 | |
Vitamin A (RE/µg) | 143.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.06 | |
Vitamin C (mg) | 3.1 | |
Vitamin D (µg) | 0.94 | |
Vitamin E (mg) | 1.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 135.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 93 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.85 | |
Sockerarter tot. (g) | 12.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.4 | |
Disackarider (g) | 9.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 7.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.7 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.4 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 4.5 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 36.5 | |
Vatten (g) | 46.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 4.2 | |
Tillsatt socker (g) | 7 | |
Fritt socker (g) | 7 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket