Rätter

Äppelpaj m. lock

Äppelpaj är en klassisk bakverk som är både god och enkel att tillreda. Denna äppelpaj serveras med ett lock som gör att den håller sig saftig och smakrik. Genom att studera näringsämnen i äppelpajen kan du få en bättre förståelse för hur den påverkar din hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)287Energi
Energi (kj)1199
Protein (g)2.9Makronutrienter
Fett totalt (g)15.72
Kolhydrater, tillg. (g)32.3
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)42
Selen (µg)3.8
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)8
Folat (µg)8
Jod (µg)2.9
Kalium (mg)84
Natrium (mg)105
Salt, NaCl (g)0.3
Vitamin A (RE/µg)143.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0.06
Vitamin C (mg)3.1
Vitamin D (µg)0.94
Vitamin E (mg)1.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)135.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)93
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.85
Sockerarter tot. (g)12.6Sockerarter
Monosackarider (g)3.4
Disackarider (g)9.2
Summa mättade fettsyror (g)7.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)4.5
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)5
Summa fleromättade fettsyror (g)2.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)36.5
Vatten (g)46.2
Alkohol (g)0
Aska (g)0.5
Avfall (skal, etc)(%)4.2
Tillsatt socker (g)7
Fritt socker (g)7

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen