Rätter

Äppelsmulpaj

En vanlig svensk dessert som består av äpplen som kokats och mosats. Det är ett gott och nyttigt alternativ till andra bakverk. Äpplen innehåller antioxidanter som skyddar kroppen mot sjukdomar och fria radikaler, samt ett högt innehåll av fibrer som hjälper till att öka matsmältningen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)241Energi
Energi (kj)1008
Protein (g)1.8Makronutrienter
Fett totalt (g)10.96
Kolhydrater, tillg. (g)32.5
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)36
Selen (µg)1.7
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)10
Folat (µg)5.1
Jod (µg)0.8
Kalium (mg)85
Natrium (mg)69
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)94.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.04
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)3.9
Vitamin D (µg)0.61
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)87.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)73
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.26
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.57
Sockerarter tot. (g)17.6Sockerarter
Monosackarider (g)4.7
Disackarider (g)12.9
Summa mättade fettsyror (g)5.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)3.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.1
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)3Övrigt
Kolesterol (mg)14.8
Vatten (g)51.8
Alkohol (g)0
Aska (g)0.4
Avfall (skal, etc)(%)5
Tillsatt socker (g)10
Fritt socker (g)10

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen