Rätter
Ärtor morot stuvade
En klassisk rätt som ofta serveras som tillbehör till kött eller fisk är stuvning av ärtor och morötter. Denna rätt är enkel att tillaga och kan göras med ärt- och morotsbitar som kokats tillsammans med grönsaksbuljong och smaksatts med kryddor. Det är ett bra alternativ för att få i sig extra grönsaker och det är även ett bra val för den som vill äta en vegetarisk rätt. På Livsmedelsdata.se finns mer information om näringsvärde och innehåll i ärtor morot stuvade.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 67 | Energi |
Energi (kj) | 280 | |
Protein (g) | 2.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.18 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.8 | |
Kalcium (mg) | 43 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 60 | |
Selen (µg) | 0.6 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 13 | |
Folat (µg) | 23.7 | |
Jod (µg) | 44.3 | |
Kalium (mg) | 119 | |
Natrium (mg) | 412 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 289.7 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.07 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.11 | |
Vitamin C (mg) | 7.5 | |
Vitamin D (µg) | 0.29 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2856 | |
Tiamin (mg) | 0.07 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 0.93 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.46 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1 | |
Disackarider (g) | 3.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 2.1 | |
Vatten (g) | 83.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.4 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket