Rätter

Ärtor morot stuvade

En klassisk rätt som ofta serveras som tillbehör till kött eller fisk är stuvning av ärtor och morötter. Denna rätt är enkel att tillaga och kan göras med ärt- och morotsbitar som kokats tillsammans med grönsaksbuljong och smaksatts med kryddor. Det är ett bra alternativ för att få i sig extra grönsaker och det är även ett bra val för den som vill äta en vegetarisk rätt. På Livsmedelsdata.se finns mer information om näringsvärde och innehåll i ärtor morot stuvade.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)67Energi
Energi (kj)280
Protein (g)2.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.18
Kolhydrater, tillg. (g)7.8
Kalcium (mg)43Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)60
Selen (µg)0.6
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)13
Folat (µg)23.7
Jod (µg)44.3
Kalium (mg)119
Natrium (mg)412
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)289.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.11
Vitamin C (mg)7.5
Vitamin D (µg)0.29
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)2856
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)0.93
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.46
Sockerarter tot. (g)4.5Sockerarter
Monosackarider (g)1
Disackarider (g)3.5
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)2.1
Vatten (g)83.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)1.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen