Rätter

Banan friterad

En livsmedelsrätt som är populär att servera som ett sött alternativ är friterad frukt. Friterad frukt är ett gott alternativ som är lätt att tillaga. En sådan livsmedelsrätt är rik på näringsämnen som ger kroppen energi och näring. På den här sidan kan du läsa mer om näringsämnen som finns i den friterade frukten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)176Energi
Energi (kj)737
Protein (g)2.3Makronutrienter
Fett totalt (g)6.02
Kolhydrater, tillg. (g)27.3
Kalcium (mg)179Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)264
Selen (µg)1.9
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)21
Folat (µg)11
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)232
Natrium (mg)184
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)93.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)5.9
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)879
Tiamin (mg)0.11
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.97
Sockerarter tot. (g)11.2Sockerarter
Monosackarider (g)9.3
Disackarider (g)1.9
Summa mättade fettsyror (g)2.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)61
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)19
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen